Etixx trekt in 2016 voluit de kaart van het vrouwenwielrennen!

Vanaf 2016 koersen ook de dames van het Lensworld – Zannata - Ladies Team met Etixx.

Dankzij de samenwerking met Etixx, de bekende sportvoedingsproducent, zet het Belgische Ladies Team opnieuw een grote stap in de richting van hun ultieme doel: het boeken van internationale successen. Vanaf 2016 koersen de dames niet alleen met het Etixx‐logo op de truitjes, dankzij de sportvoeding en –supplementen van Etixx zullen ze ook op sportief vlak het verschil kunnen maken. De naam van het team wordt veranderd in het Lensworld – Zannata ‐ Etixx Ladies Team.

Davy De Vlieger, CEO Etixx NV/General Manager Omega Pharma Belux, is bijzonder blij met deze samenwerking: ‘Met deze deal sponsort Etixx vanaf 2016 twee UCI Women Cycling teams en trekken we volgend jaar dus voluit de kaart van het vrouwenwielrennen: een sport waar wij bij Etixx ten volle in geloven. Na het Topsport Vlaanderen Damesteam zullen ook de wielrensters van het Lensworld – Zannata - Etixx Team kunnen ontdekken dat de juiste sportvoeding het grote verschil kan maken voor het neerzetten van sportieve topprestaties.’

Even voorstellen: het Lensworld – Zannata – Etixx Ladies Team blijft ook in 2016 koersen onder Belgische licentie met een overwicht aan Belgische toprensters. Het team breidt wel uit met nieuwe namen die elk hun strepen hebben verdiend op internationaal niveau. Zo is er Hanna Nilson uit Zweden, Oksana Kozonchuk uit Rusland en Winanda Spoor uit Nederland. Samen met onze Belgische toppers Maaike Polspoel, Annelies Dom, Kaat Van der Meulen, Kim De Baat en Kaat Hannes, de Nederlandse Nina Kessler, de Italiaanse Alice Arzuffi en Maria Giulia Confalonieri uit Italië en Flavia Oliveira uit Brazilië vormen deze rensters een topteam met een ultieme mix van topsportsters.

Allemaal krijgen ze nu dankzij Etixx, sportvoedingsproducent en dochterbedrijf van Omega Pharma, een stevige dosis extra motivatie. Topsport en gezondheid gaan hand in hand en de juiste sportvoeding en supplementen kunnen absoluut het grote verschil maken. Dat Etixx naast financiële steun ook producten voor training en competitie gratis beschikbaar stelt, is dan ook een enorme duw in de rug voor alle rensters.

Heidi Van De Vijver, Team Manager Lensworld – Zannata – Etixx Ladies Team, licht toe: ‘Als topsporter vraag je heel wat van je lichaam en gezond eten is dan ook een absolute must om in topvorm te blijven. Toen ik nog ploegleider was bij RedSun Cycling Team ontdekte ik zelf hoe de sportvoeding en –supplementen van Etixx ervoor zorgen dat je lichaam vlugger herstelt na zware prestaties en dat je als sporter zo sneller vooruitgang boekt. Zal ik je trouwens een geheimpje verklappen? Wereldtopper Emma Johansson is ook een grote Etixx‐fan!’

ETIXX NV werd opgericht in 2009 en is onderdeel van de groep Omega Pharma . Etixx is een merk van sportvoeding en ‐supplementen, ontstaan uit de medische gedachte van gezonder en beter sporten. De producten van Etixx zijn geschikt om sportprestaties te verbeteren voor zowel professionele, amateur‐ als gelegenheidssporters. Daarnaast genieten ze van een goede prijskwaliteitverhouding dankzij een jarenlange research en zijn ze volledig conform de anti‐dopingwetgeving. Het assortiment van Etixx is onderverdeeld in vijf categorieën: gezondheid, kracht, uithouding, prestatie en recuperatie.

www.etixxsports.com   www.omega‐pharma.be