Sportvoeding: wanneer overbodig & wanneer aanbevolen?

Essential Pack van Etixx: essentiële sportvoeding voor ieder type sporter

Sport jij ook regelmatig om je gezondheid op peil te houden, om stoom af te laten of om je limieten te verkennen? Of je nu start-to-runner bent, verwoed fitness addict of amateurvoetballer, om beter te gaan presteren moet je in de eerste plaats gezond blijven en regelmatig trainen. Op de vraag of het ook voor een amateursporter nodig is om zijn/haar voeding aan te passen, luidt het antwoord volmondig JA. Een een leven vol beweging vraagt energie, en net daarom is de juiste (sport)voeding zo belangrijk.

Als je minder dan anderhalf uur sport, volstaan je energiereserves. Je drinkt water en je lichaam geraakt gehydrateerd. Maar als je langer doorgaat of erg intensief sport, heb je wel nood aan extra energie om ‘de man met de hamer’ te ontlopen. Je gezonde voedingspatroon kan je dan ook het best aanvullen met sportvoeding. Want die is niet alleen voor topsporters van belang. Ook recreatieve sporters die lange of zware inspanningen leveren, hebben baat bij aanvullende sportvoeding. Hierdoor herstel je sneller van inspanningen en verbeteren je prestaties.

 

Het juiste product voor elke type sporter

Het is belangrijk voor je lichaam om op een verantwoorde manier aan sport te doen. Net zoals je kiest voor een paar degelijke sportschoenen, een fiets op jouw maat, of de juiste sportbeha, is het ook belangrijk om je lichaam de juiste voedingsstoffen te geven die perfect passen bij jouw sport of manier van sporten.

 

Sportvoedingssupplementen kan je onderverdelen in 5 grote groepen:

1.Health (voorkomen en herstellen van blessures),

Een goede gezondheid is voor een atleet zijn meest kostbare goed. Als de gezondheid hapert, gaan prestaties achteruit en wordt trainen een opgave, wat dan weer kan leiden tot blessures, ontstekingen en andere onaangename gevolgen. Om je gezondheid en weerstand op peil te houden, moet je daarom regelmatig je aminozuren, mineralen, oligo’s en vitaminen aanvullen. Niet alleen door slim te eten, maar ook door de juiste voedingssupplementen te nemen.

 

Product in de kijker

Magnesium (bruistablet):

omdat sporters magnesium verliezen via zweet en een tekort eraan kan leiden tot spierkrampen en prestatieverlies.

Aanbevolen verkoopprijs: € 19,99

 

2.Power (ondersteuning en opbouw van spieren)

Veel sporters, professioneel of amateur, kennen het belang van kracht. Waarom? Omdat spierkracht, en in de meeste gevallen ook explosiviteit, een belangrijke basis vormen voor je sportieve prestaties. Juist als duursporter kan je er baat bij hebben om sterkere spieren en spierkracht op te bouwen. Dit alles vergt natuurlijk harde trainingsinspanning, maar ook de juiste voeding en voedingsstoffen. Je kan je kracht voor, tijdens en na de training daarbij op een natuurlijke manier ondersteunen en bevorderen met de juiste voeding, aangevuld met voedingssupplementen op basis van eiwitten en creatine.

 

Product in de kijker

High Protein Shake (shake met 95 % wei-eiwit):

na explosieve sportprestaties (zoals gewichtheffen, powerliften, werpen, sprinten, bodybuilding, rugby)  zorgen eiwitten voor een optimale spiergroei, spierherstel en toename van spierkracht.

Aanbevolen verkoopprijs: € 59,99 (1 KG) - € 39,99 (12x35gr)

 

3.Endurance (uithouding)

Conditie opbouwen is een proces van lange adem en vraagt nog meer tijd en moeite om op peil te houden en te verbeteren. Waar het om gaat, is continue je grenzen verleggen en je resultaten scherper stellen zonder te ver te gaan. Veel sporters moeten dan ook hard werken, volgens op maat gemaakte trainingsmethoden. Een juiste, op de individuele behoeften afgestemde voeding, aangevuld met voedingssupplementen op basis van Zink, IJzer, Koolhydraat-elektrolytoplossingen is hiervoor essentieel.

 

Product in de kijker

Isotonic (dorstlesser):

als je lang en intensief sport, verliest je lichaam vocht en zouten. Een isotone drank met de juiste verhouding water, zouten en snelle en trage suikers zorgt voor meer uithoudingsvermogen.

Aanbevolen verkoopprijs: € 23,99 (1 KG) - € 27,99 (12x35gr)

 

4.Performance (prestatie)

Op het veld, in het water of op de weg, als sporter wil je het beste uit jezelf halen. Dat je volledig geconcentreerd bent en dat je batterijen zijn opgeladen. Dat vertrouwen, die drive is wat een goede atleet geweldig maakt op het moment van de waarheid. Het gaat om vuur, passie, grenzen

verleggen en alles geven. Boven jezelf uitstijgen. Daarvoor rekenen sporters op hun eigen fysieke en mentale kracht en ook hier dragen voedingssupplementen op basis van Pantotheenzuur, Vitamine B2, Vitamine C en magnesium bij aan de energievoorziening voor en tijdens de inspanning.

 

Product in de kijker

Energy Bar Orange (energiebar):

tijdens duurinspanningen koolhydraten opnemen, voorziet je lichaam van de nodige energie, zorgt voor een betere uithouding en verbetert je prestaties.

Aanbevolen verkoopprijs: € 2,29 (unit) - € 24,99 (12 units)

 

Ginseng & Guarana Energy Gel (gel):

als je lichaam extra energie nodig heeft, bijvoorbeeld op weg naar de finale. De unieke suikercombinatie in deze hoog geconcentreerde koolhydratengel geeft

 je een echte energieboost.

Aanbevolen verkoopprijs: € 2.99 (unit) - € 32,99 (12 units)

 

5.Recovery (recuperatie en fitheid)

De beste voorbereiding op een volgende prestatie, is volledig herstellen van je laatste sportieve inspanning. Door je spieren tijdens en/of na je training of wedstrijd al te laten herstellen, of zelfs op voorhand vermoeidheid en afbraak zoveel mogelijk te beperken, help je je lichaam zo goed mogelijk te herstellen. Eigenlijk komt het hier op neer: wie sneller en beter hersteld, kan constant op hoog niveau te presteren. Gezonde voeding en rust zijn voor herstel van belang.

 

Product in de kijker

Recovery shake (hersteldrank):

een gelijktijdige inname van koolhydraten en eiwitten zorgt ervoor dat de energievoorraad in je spieren aangevuld raakt na een intensieve sportsessie.

Aanbevolen verkoopprijs: € 45,99 (1.5KG) - € 32,99 (12x50gr)

 

 

Etixx lanceert Essential Packs

Ontwikkeld door medische teams van topsporters, onafhankelijk gecontroleerd op verboden substanties en bijzonder compleet in zijn assortiment: met Etixx wéét je dat je op een verantwoorde manier sport wanneer je alles geeft en steeds opnieuw probeert je persoonlijke limieten te verleggen. Bovendien kan je met de Essential Packs van Etixx uitzoeken welk product het best bij jou en jouw sport past en welke smaak je verkiest.  De Packs combineren namelijk elk  ‘essentieel’ product binnen de 5 grote groepen: Health (voorkomen en herstellen van blessures), Power (ondersteuning en opbouw van spieren), Endurance (uithouding), Performance (prestatie) en Recovery (recuperatie en fitheid).

 

Aanbevolen verkoopprijs: € 14.99